Pijnbestrijding
Nesselande
Op 1 januari 2009 opende het IJsselland Ziekenhuis de eerste buitenpolikliniek in het multifunctionele centrum “De Kristal” in de Rotterdamse wijk Nesselande.

Heel bijzonder in dit opvallende wijkcentrum is de samenwerking tussen de vele verschillende organisaties die hier worden gevestigd: Stichting Buurtwerk Alexander, Humanitas, Gezondheidscentrum Nesselande (huisartsen, apotheek, fysiotherapie e.d.), Wijkorganisatie Nesselande (WONIO) en Bibliotheek Nesselande. Dit biedt vele voordelen voor patiënten van het IJsselland Ziekenhuis en vanzelfsprekend voor de bewoners in de wijk.

Patiënten kunnen vanaf 1 januari 2009 terecht in buitenpolikliniek Nesselande bij de volgende specialismen: anesthesiologie/pijnpolikliniek, pre-operatieve polikliniek anesthesiologie, chirurgie, geriatrie, gynaecologie en verloskunde, huidziekten, interne geneeskunde, kindergeneeskunde, keel-, neus- en oorheelkunde (KNO), lactatiekundige, longziekten, orthopedie, revalidatie en radiologie (röntgenonderzoek).  

Afspraken voor de polikliniek pijnbestrijding kunnen gemaakt worden via het speciale telefoonnummer ten behoeve van pijnpatiënten van het IJsselland Ziekenhuis, 010-2585908  of via het telefoonnummer van de telefonist(e) van het IJsselland Ziekenhuis 010-2585262.

Iedere maandagochtend wordt spreekuur in Nesselande gehouden. 

De anesthesioloog/pijnbestrijders die spreekuur houden in Nesselande zijn drs. J. Bergsma en drs. F.W. van Alphen.